Català | Español
Truca'ns al
605631649 / 972092634
CURS D’ESTIU: EINES PER AL PSICOTERAPEUTA: UNA PRÀCTICA GESTÀLTICA
CURS D’ESTIU: EINES PER AL PSICOTERAPEUTA: UNA PRÀCTICA GESTÀLTICA
 • + -

  FORMACIÓ

  A: CURS D’ESTIU: EINES PER AL PSICOTERAPEUTA: UNA PRÀCTICA GESTÀLTICA

  B:  CURS D’ESTIU: EXPERIMENTANT LA GESTALT

   

  MATRÍCULA OBERTA

  Horari:

  A: del 2 al 5 de juliol, de 10:00 a 14:00h

  B: del 9 al 12 de juliol, de 16:00 a 20:00h

  Lloc de realització: Escola Gestalt de Catalunya – Girona (Santa Eugènia, 18, 1r 2a. Girona).

 • + -

  OBJECTIUS

  L’objectiu principal d’aquest curs és que l’alumne adquireixi tècniques i eines pràctiques per poder ampliar els recursos a l’hora d’enfocar una teràpia.

  Durant el curs es facilitaran les principals tècniques que s’apliquen des de la teràpia Gestalt: expressives, supressives i d’integració; eines amb la finalitat d’aprendre a realitzar feedbacks terapèutics creatius i/o respostes útils davant el client, tant en l’àmbit de teràpia individual com de grup. Practicarem tècniques com la cadira buida, el contínuum de consciència, la ressonància terapèutica, l’escolta activa, les projeccions, entre d’altres.

  Durant el curs es realitzaran exercicis pràctics per tal que l’alumne pugui adquirir consciència de com gestiona, per a ell mateix i per al client, el que fa, el que diu, el que pensa i el que sent (cos, emoció i cognició). De la mateixa manera, aprendrem a resoldre conflictes, situacions de bloqueig i a identificar i treballar amb les resistències del pacient.

  Paral·lelament posarem èmfasi en el rol del psicoterapeuta, ja que la base per a una intervenció eficaç radica en l‘autenticitat, l’espontaneïtat, la responsabilitat, el compromís, la creativitat i la relació horitzontal entre el terapeuta i el client. En l’acompanyament en la vida de les persones és possible que el terapeuta novell experimenti sentiments d’incertesa, inseguretat, por i s’autodesqualifiqui. El problema no és sentir la por sinó que aquests sentiments vehiculin una sèrie de fantasies que obturin el procés terapèutic. Forma part del curs identificar el propi estil terapèutic, i reconèixer potencialitats i dificultats i alhora adquirir una visió més àmplia de la teràpia per poder atendre a la persona des d’un enfocament més holístic.

  Realitzarem totes les activitats des d’una metodologia gestàltica, de manera pràctica per poder adquirir el coneixement des de l’experiència i la vivència de l’alumne.

 • + -

  A QUI S'ADREÇA

  OPCIÓ A:

  A estudiants, professors i professionals interessats en l’àmbit de la psicoteràpia humanista per aplicar-la en diferents àmbits: terapèutic, salut, educació, social, etc.

  A estudiants de Psicologia que estiguin interessats a iniciar-se en la pràctica de la psicoteràpia.

  A persones que estiguin interessades a ampliar la seva visió com a persona i com a psicoterapeuta, tant a nivell individual com grupal.

  OPCIÓ B:

  Dirigit a qualsevol persona que vulgui realitzar un treball personal.

  Persones que vulguin conèixer la metodologia i les bases de la teràpia Gestalt.

  Persones que vulguin posar consciencia en els seus patrons de conducta i com afecta al seu dia a dia a l’hora de  relacionar-se amb un mateix i amb l’entorn.

 • + -

  DESCRIPCIÓ

  Els alumnes hauran de passar una petita entrevista abans de poder formalitzar la matrícula.

 • + -

  PROGRAMA

  OPCIÓ A:
   Part teòrica:
  El ser i el fer del terapeuta: la consciència en la teràpia i posició del terapeuta.
  Tècniques expressives, supressives i d’integració.
  Gestalt, una teràpia holística: cos emoció, cognició i relació.
  Tècniques: cadira buida, el contínuum de consciència, la ressonància terapèutica, l’escolta activa, les projeccions.
  Part pràctica:  Experimentar, practicar i vivenciar les tècniques gestàltiques com a client i com a terapeuta.
  OPCIÓ B:
  Pràctiques i experiències de tota la part teòrica de la Gestalt. Experimentar, practicar i vivenciar les tècniques gestàltiques.
 • + -

  HORARI/INVERSIÓ

  A: CURS D’ESTIU: EINES PER AL PSICOTERAPEUTA: UNA PRÀCTICA GESTÀLTICA

  Horari:  del 2 al 5 de juliol, de 10:00 a 14:00h

  B:  CURS D’ESTIU: EXPERIMENTANT LA GESTALT

  Horari: del 9 al 12 de juliol, de 16:00 a 20:00h

  INVERSIÓ:

  • El preu d’un curs és de 95 euros, si es fan els dos són 160 euros.
  • Amb el carnet d’estudiant o de l’atur oferim un descompte: el curs surt a 80 euros si només se’n fa un i 140 euros si es realitzen els dos.
 • + -

  PROFESSORAT, DIRECCIÓ I COORDINACIÓ

   

  Professorat:

  Helena Bellod Blanes. Veure currículum a l’apartat de coordinació.

  Daniel Sànchez i Sala. Educador Social i Terapeuta Gestalt. Treballant amb famílies en situació de violència filioparental per el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Supervisor del Centre d’Acollida La Sopa de Girona. Formador de l’Escola Gestalt de Catalunya, Girona.

   Natalia Gromaz Recacha. Coordinadora de l’Àrea de Gestalt Infantil a l’Escola Gestalt de Catalunya-Girona. Llicenciada en Psicologia (núm. De col·legiada: 18246). Pràctiques al Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil d’Olot. Terapeuta Gestalt Infantil. Espailúdic Espaiterapèutic-Escola Gestalt de Catalunya. Tutora de grups de teràpia Gestalt. Formació en Regulació Emocional i Problemes ansiosodepressius. Formació en Tècniques de Relaxació. Curs de monitor de lleure.

  Miquel Sala i Quera. Terapeuta Gestalt (membre AETG). Constel·lador Familiar Sistèmic. Format en Dol i Acompanyament a la Mort. Format en Recuperació d’Addiccions (Model Minnesota).

  Anna Vila i Colomé: Formada en teràpia sistèmica i constel·lacions familiars. Terapeuta en constel·lacions individuals.  Terapeuta Gestalt . Experiència en portar grups com a monitora de lleure. Segon Nivell de Reiki Usui. Formada en Sanació Reconectiva. Experiència en treballs de respiració Rebirthing. Professional en l’art floral i jardinera.  Administrativa i tasques de secretariat.

   Aura Grifoll i Vioque: Col·laboradora de l’Àrea d’Infantil de l’Escola Gestalt de  Catalunya-Girona. Grau de Psicologia – (Universitat Oberta de Catalunya) (2011-2016). Teràpia Gestalt (2014-17).Primers auxilis Psicològics (PAP) (UAB i Coursera). Curs de monitora d’educació especial (Divulgació dinàmica). Experiència en potenciar vincles afectius amb mares i fills amb exclusió social. CASAL DELS INFANTS (Salt). Acompanyament terapèutic amb cavalls. Centre Equinoteràpia Mas Alba, pràctiques. Monitora de persones amb trastorns mentals greus. Sessions grupals des de la psicomotricitat i el joc simbòlic, en nens/es amb trastorn de conducta i en nens/es amb altes capacitats.

  Coordinació:

  Helena Bellod Blanes. Directora de l’Escola Gestalt Catalunya- Girona.Llicenciada en Psicologia ( nº col·legiada: 18893), Terapeuta Gestalt, Tutora de grups de formació de teràpia gestalt, Membre afiliada de AETG, Formació en constel·lacions familiars sistèmiques, experiència professional amb gent amb discapacitat intel·lectual i física, psicòtics, trastorns de conducta i autistes, experiència professional amb adolescents (veure apartat coordinació).

Organitza:  Escola Gestalt de Catalunya – Girona (Santa Eugènia, 18, 1r 2a. Girona).

* La direcció es reservarà el dret de fer canvis en l’equip docent en cas que alguns dels professors no puguin impartir la seva matèria, garantint el mateix nivell de qualitat i categoria professional.