Català | Español
Truca'ns al
605631649 / 972092634
CURS D’ESTIU: EINES PER AL PSICOTERAPEUTA: UNA PRÀCTICA GESTÀLTICA
CURS D’ESTIU: EINES PER AL PSICOTERAPEUTA: UNA PRÀCTICA GESTÀLTICA
 • + -

  FORMACIÓ

  CURS D’ESTIU: EINES PER AL PSICOTERAPEUTA: UNA PRÀCTICA GESTÀLTICA

  Edició: Primera

  Hores: 22.00

  Idioma: Català

  Data inici: 11/07/2017

  Data finalització: 15/07/2017

  Nombre de places: 25

  Codi: 16PPX8035

  MATRÍCULA OBERTA

  Preu: 110,00€

  Horari: Dimarts, dimecres, dijous i divendres de 16 a 20 h i dissabte de 9 a 15 h(22 h presencials + 3 h de treball a casa).

  Lloc de realització: Escola Gestalt de Catalunya – Girona (Santa Eugènia, 18, 1r 2a. Girona).

   

  Els estudiants de la Universitat de Girona podran reconèixer 1 ECTS (crèdit de reconeixement acadèmic) per la participació en cada edició dels Cursos d’Estiu de la Xarxa Vives d’universitats, amb independència dels cursos en què s’inscriguin. És a dir, només es podrà reconèixer 1 ECTS per CURS ACADÈMIC independentment del nombre total de Cursos d’Estiu que realitzi en un mateix CURS ACADÈMIC (Exemple: 1 Curs d’Estiu = 1 ECTS;  4 Cursos d’Estiu en el mateix Curs Acadèmic= 1 ECTS, etc.).

  – Si ets alumne UdG és imprescindible, per a l’atorgació del crèdit de reconeixement acadèmic, que al finalitzar la teva inscripció omplis un qüestionari que es troba a la pàgina web.

  Per més informació:  http://www.fundacioudg.org/curs-destiu-eines-per-al-psicoterapeuta-una-practica-gestaltica.html.

 • + -

  OBJECTIUS

  L’objectiu principal d’aquest curs és que l’alumne adquireixi tècniques i eines pràctiques per poder ampliar els recursos a l’hora d’enfocar una teràpia.

  Durant el curs es facilitaran les principals tècniques que s’apliquen des de la teràpia Gestalt: expressives, supressives i d’integració; eines amb la finalitat d’aprendre a realitzar feedbacks terapèutics creatius i/o respostes útils davant el client, tant en l’àmbit de teràpia individual com de grup. Practicarem tècniques com la cadira buida, el contínuum de consciència, la ressonància terapèutica, l’escolta activa, les projeccions, entre d’altres.
  Durant el curs es realitzaran exercicis pràctics per tal que l’alumne pugui adquirir consciència de com gestiona, per a ell mateix i per al client, el que fa, el que diu, el que pensa i el que sent (cos, emoció i cognició). De la mateixa manera, aprendrem a resoldre conflictes, situacions de bloqueig i a identificar i treballar amb les resistències del pacient.
  Paral·lelament posarem èmfasi en el rol del psicoterapeuta, ja que la base per a una intervenció eficaç radica en l‘autenticitat, l’espontaneïtat, la responsabilitat, el compromís, la creativitat i la relació horitzontal entre el terapeuta i el client. En l’acompanyament en la vida de les persones és possible que el terapeuta novell experimenti sentiments d’incertesa, inseguretat, por i s’autodesqualifiqui. El problema no és sentir la por sinó que aquests sentiments vehiculin una sèrie de fantasies que obturin el procés terapèutic. Forma part del curs identificar el propi estil terapèutic, i reconèixer potencialitats i dificultats i alhora adquirir una visió més àmplia de la teràpia per poder atendre a la persona des d’un enfocament més holístic.
  Realitzarem totes les activitats des d’una metodologia gestàltica, de manera pràctica per poder adquirir el coneixement des de l’experiència i la vivència de l’alumne.

 • + -

  A QUI S'ADREÇA

  –A estudiants, professors i professionals interessats en l’àmbit de la psicoteràpia humanista per aplicar-la en diferents àmbits: terapèutic, salut, educació, social, etc.
  –A estudiants de Psicologia que estiguin interessats a iniciar-se en la pràctica de la psicoteràpia.
  –A persones que estiguin interessades a ampliar la seva visió com a persona i com a psicoterapeuta, tant a nivell individual com grupal.
  –Persones que vulguin conèixer la metodologia i les bases de la teràpia Gestalt

 • + -

  DESCRIPCIÓ

  Els estudiants de la Universitat de Girona podran reconèixer un 1 ECTS (crèdit de reconeixement acadèmic) per la participació en cada edició dels Cursos d’Estiu de la Xarxa Vives d’universitats, amb independència dels cursos en què s’inscriguin.

  Els alumnes hauran de passar una petita entrevista abans de poder formalitzar la matrícula.

 • + -

  PROGRAMA

  Part teòrica:
  –El ser i el fer del terapeuta: la consciència en la teràpia i posició del terapeuta.
  –Tècniques expressives, supressives i d’integració.
  –Gestalt, una teràpia holística: cos emoció, cognició i relació.
  –Tècniques: cadira buida, el contínuum de consciència, la ressonància terapèutica, l’escolta activa, les projeccions.
  Pràctiques i experiències de tota la part teòrica. Experimentar, practicar i vivenciar les tècniques gestàltiques com a client i com a terapeuta.
 • + -

  PROFESSORAT, DIRECCIÓ I COORDINACIÓ

  Professorat:

  Helena Bellod Blanes. Veure currículum a l’apartat de coordinació.

  Daniel Sànchez i Sala. Educador Social i Terapeuta Gestalt. Treballant amb famílies en situació de violència filioparental per el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Supervisor del Centre d’Acollida La Sopa de Girona. Formador de l’Escola Gestalt de Catalunya, Girona.
  * La direcció es reservarà el dret de fer canvis en l’equip docent en cas que alguns dels professors no puguin impartir la seva matèria, garantint el mateix nivell de qualitat i categoria professional.

   Natalia Gromaz Recacha. Coordinadora de l’Àrea de Gestalt Infantil a l’Escola Gestalt de Catalunya-Girona. Llicenciada en Psicologia (núm. De col·legiada: 18246). Pràctiques al Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil d’Olot. Terapeuta Gestalt Infantil. Espailúdic Espaiterapèutic-Escola Gestalt de Catalunya. Tutora de grups de teràpia Gestalt. Formació en Regulació Emocional i Problemes ansiosodepressius. Formació en Tècniques de Relaxació. Curs de monitor de lleure.

  Coordinació:

  Helena Bellod Blanes. Directora de l’Escola Gestalt Catalunya- Girona.Llicenciada en Psicologia ( nº col·legiada: 18893), Terapeuta Gestalt, Tutora de grups de formació de teràpia gestalt, Membre afiliada de AETG, Formació en constel·lacions familiars sistèmiques, experiència professional amb gent amb discapacitat intel·lectual i física, psicòtics, trastorns de conducta i autistes, experiència professional amb adolescents (veure apartat coordinació).

Organitza: