Català | Español
Truca'ns al
605631649 / 972092634
HATHA IOGA
HATHA IOGA
 • + -

  TALLER

  EL HATHA IOGA, LA MILLOR INVERSIÓ, … PER A TU I LA TEVA VIDA !!

  HISTÒRIA
  No és fàcil precisar amb exactitud l’origen històric del Ioga. Alguns autors consideren que té una antiguitat de més de 5000 anys. D’altres, per contra, afirmen que té el seu origen dins el marc dels “Vedas”. Però resulta més que evident que el Ioga, entès com una actitud personal de recerca i desenvolupament interior, és molt anterior a aquests textos, encara que les tècniques ioguicas que avui dia es coneixen és molt possible que no siguin tan antigues.

  Les primeres referències procedeixen de descobriments arqueològics excavats a la vall d’Indo (actual Pakistan) on es van trobar diversos segells de pedra i nombroses figuretes de persones realitzant postures yóguicas i de meditació. Tal descobriment el relaciona amb la civilització d’Indus-Sarasvati.

  La civilització d’Indus-Sarasvati també va donar a llum als textos antics coneguts com els Vedes, que són les escriptures més antigues del món. Els Vedes són una col • col·lecció composta d’himnes que contenen els ensenyaments més ancestrals del ioga i se’ls considera com revelacions divines. El “Rigveda” i el “Atharvaveda” són els textos clàssics que esmenten per primera vegada el Ioga i encara que no revelen les seves pràctiques sí a l’• al·ludeixen a conceptes clàssics del Ioga, com la vinculació directa amb la respiració i referències a centres i canals psíquics (xacres i nadis).

  Entre 1800 i 1500 AC, van aparèixer uns textos anomenats Upanishads, que són els últims “Vedas” i que contenen l’essència d’aquests. En els Upanishads el Ioga adquireix una base sòlida i una forma definida. L’essència dels Upanishads s’encarrega d’explicar com l’Ésser (l’essència d’un mateix) només pot conèixer-se a través de la Unió (Ioga), i no per l’especulació. L’Ésser no pot realitzar-se fora d’un mateix, sinó en el nostre interior més profund. En ells s’explica també el jo transcendental (atman) i la seva relació amb la realitat última (brahman).

  Els Upanishads descriuen l’energia (prana), els canals energètics (nadis), l’energia primordial que jeu adormida a la base de la columna vertebral, la meditació, l’esperit del Karma Ioga (el ioga de l’acció), la regulació de la respiració (pranayama), el mantra OM, etc. No obstant això, tot i que aquests textos desenvolupen una àmplia informació ho fan de forma desordenada, ja que el seu interès no residia tant a ensenyar, com inspirar i suggerir.

  Prop de l’any 500 AC, va ser escrit el Bhagavad Gita (El Cant del Senyor) dins el poema èpic “El Mahabharata”. S’hi expliquen les quatre branques principals del Ioga:
  Karma Ioga, el Ioga de l’acció.
  Bhakti Ioga, el Ioga de la devoció.
  Gñana Ioga, el Ioga del coneixement i, finalment.
  Raja Ioga, el Ioga de la interiorització, la traducció original de la qual seria: Ioga Real.
  Hatha Ioga, el de l’equilibri de les energies internes.
  El Bhagavad Gita se li pot considerar com la primera escriptura dedicada íntegrament al Ioga. Aquest text, considerat sagrat, de 700 versos s’expressa a través d’una conversa entre Arjuna i el déu Krishna la nit abans de la gran batalla final entre els Pandavas i els Kauravas, un missatge de lliurament a la voluntat divina que està per sobre de la humana.

  Patanjali escriu 300 anys AC el ioga Sutras, definint els vuit passos que porten a la il • il·luminació (samadhi). Aquest text de 195 aforismes marca la frontera entre el ioga preclàssic i el clàssic.

  Els vuit passos del ioga clàssic són:
  Yama, codi de conducta social.
  Niyama, codi de conducta personal.
  Assan, postura física.
  Pranayama, regulació de la respiració.
  Pratyahara, interiorització.
  Dharana, concentració.
  Diana, meditació.
  Samadhi, super consciència.

  La mil·lenària cultura del Ioga ha de la seva evolució als savis de l’antiguitat, que van desenvolupar i van aplicar els seus ensenyaments d’acord a les característiques de la seva època. En l’antiguitat, els ensenyaments eren revelats secretament de mestre a deixeble, en una cadena que ha arribat fins als nostres dies. Amb el pas del temps, gran part dels ensenyaments van ser transcrits, però d’altra banda amagada i no pot accedir-hi a través del contacte directe amb un mestre.

 • + -

  ¿QUÈ ÉS? / METODOLOGÍA

   

  El Ioga (del sànscrit ioga “unió”) es refereix a una tradicional disciplina física i mental.
  És un conjunt de tècniques, mètodes i filosofia pràctica, que conformen una ciència.

  El Hatha Ioga, potser és la branca del Ioga més coneguda a occident. Es basa en la pràctica de les asanes o postures ioguis que donen elasticitat, fortalesa i salut al nostre cos. També comprèn altres tècniques, més específiques, com les Bandes, Mudras i els Pranayames.
  Es practica combinant la respiració, la fortalesa, la vitalitat del moviment i la postura, amb el no violentar ni forçar el nostre cos.
  L’acompanyem amb una constant presència de la nostra ment, observant, experimentant i coneixent el nostre Ésser. Això formaria part del Raja Ioga (ment).

 • + -

  OBJECTIUS I BENFICIS

  El seu objectiu primer és el creixement harmoniós de l’Ésser humà, en els aspectes físic, mental i espiritual.

  Aprèn a respirar adequadament.
  Aconsegueix flexibilitat, fortalesa, consciència i correcció corporal.
  Millora el funcionament de les teves òrgans vitals i de la circulació sanguínia.
  Guanya pau interior i actitud positiva.
  Millora la salut física, emocional i mental.
  Ens ajuda a dormir millor i disminueix l’estrès.
  Retarda el procés d’envelliment.
  Ens connecta amb el moment present.
  Aporta confiança, concentració, relaxació i equilibri.
  Ajuda a l’autoconeixement i creixement personal.

   

 • + -

  DIRIGIT A

  Per a totes les edats i condicions, per a tots els nivells i amb seguiment personalitzat.

 • + -

  INVERSIÓ

  SESSIONS GRUPALS:

  Sessió puntual: 10 €
  Del mes, un dia a la setmana: 30 €
  Del mes, dos dies a la setmana: 50 €

  SESSIONS INDIVIDUALS:

  Classe puntual d’un dia: 40 €

  Una classe setmanal / tot el mes: 140 € (la classe surt a 35 €).

 • + -

  HORARIOS

  HORARI SESSIONS GRUPALS:

  Dijous de 8:00 a 9: 30h

  HORARI SESSIONS INDIVIDUALS:

  A concretar amb la terapeuta que ho facilita.

  Sessió, d’una hora i quart, de durada.

  Imprescindible reservar plaça.