Català | Español
Truca'ns al
605631649 / 972092634
BIOENERGÈTICA: EINES PEL TREBALL CORPORAL
BIOENERGÈTICA: EINES PEL TREBALL CORPORAL
 • + -

  FORMACIÓ

  Què és la Bionergètica?

  “La Bioenergètica és una tècnica terapèutica, l’objectiu és ajudar a l’individu a recuperar-se i a gaudir en el major grau possible de la vida corporal. En aquest camp d’interès sobre l’organisme s’inclou la sexualitat, que és una de les funcions bàsiques, però a més comprèn les funcions més bàsiques encara com respirar, moure, sentir i expressar-se a si mateix. El que no respira profundament redueix la vida del cos. El que no es mou amb llibertat restringeix la vida del seu cos, i si està reprimida o obstaculitzada l’expressió d’un mateix, queda disminuïda la vida del seu embolcall corporal ”

  Alexander Lowen “La Bionergètica”

 • + -

  DESCRIPCIÓ DE LA FORMACIÓ

  La descripció dels treballs que plantejaré serà gestàltica i integradora, és a dir, en primer lloc exposaré la part teòrica tant del concepte de “cuirassa corporal” com la descripció de cada un dels caràcters bionergétics, així de com es formen, per donar més llum encara si és possible a la manera de funcionar de cada un, intentant esbrinar quin va ser el sentiment bàsic que va faltar en la seva infància.

  Posteriorment, realitzarem treballs en què la vivència i l’experiment sobre el nostre propi cos serà primordial, afavorint si és possible l’ “abreacció emocional” o l’ “insight” de les nostres pròpies vivències emocionals i sensorials a través d’exercicis corporals que afavoreixin aquesta obertura o desbloqueig dels nostres traumes infantils.

  Després de cada exercici o grup d’exercicis, realitzarem una roda gestàltica afavorint l’expressió de les experiències viscudes per fomentar la integració i acceptació de les mateixes.

 • + -

  DESCRIPCIÓ DE LES PRINCIPALS PRÀCTIQUES

  Les principals pràctiques que realitzarem durant aquest taller seran des de la teràpia gestàltica per afavorir el “adonar-se” gestàltic en la persona, així com fomentar la “abreacció emocional” o “insight corporal” bionergétic així com amb “actings Reichians”, intentat d’aquesta manera fomentar a l’alumne una major comprensió, acceptació i respecte cap el seu propi cos.

  MÒDUL 1

  En aquest mòdul treballarem, la base caracterològica de la Bioenergètica de Lowen, el sentiment bàsic de cada caràcter, les fases maduratives on cada caràcter queda fixat en l’escissió psicòlogica i també en la seva component somàtica.

  D’una manera vivencial i pràctica plantejarem i aprofundirem en el caràcter ESQUIZO; com aquest tipus de persona fixa el seu caràcter en l’etapa pre-oral de la seva maduració i com crea la seva pròpia CUIRASSA caracterológica, i també el Sentiment Bàsic d’aquest caràcter “Confiança en l’Existència”

  MÒDUL 2

  Durant aquest mòdul aprofundirem en les bases caracterològiques de la Bionergètica. Treballarem en profunditat el caràcter que es fixa en l’etapa ORAL del desenvolupament maduratiu, donant lloc al caràcter ORAL endinsant-nos en el Sentiment Bàsic per a aquest caràcter que és el de Seguretat en la seva pròpia identitat i confiança en el medi com a lloc d’acolliment i satisfacció.

  Es treballaran exercicis per al desbloqueig corporal de les persones d’aquest tret de carácter.

  MÒDUL 3

  En aquest mòdul aprofundirem en les bases bioenergètiques i supervisarem les estructures corporals fixades en l’etapa ANAL, allà on queda fixat el caràcter masoquista, com són físicament aquest tipus de persones, quines són les seves principals cuirasses corporals, on resideixen els seus bloquejos corporals i farem exercicis per al desbloqueig d’aquests. A més s’aprofundirà també en el Sentiment Bàsic per a aquest caràcter que és el de Individualitat / individualització.

  MÒDUL 4

  Durant aquest mòdul farem pràctiques individuals, arrelament bioenergètic “Grounding” treballs per a l’ansietat i l’estrès. Treballarem el caràcter psicopàtic en les seves dues vessants Obsessiu i Histèric i el perquè d’aquest caràcter fixa el seu ego en l’etapa fàl·lica de la seva maduració. Com són aquests caràcters en Teràpia i com són els Terapeutes d’aquest tipus de caràcter. Es proposaran també treballs corporals per al desbloqueig de la cuirassa d’aquest tipus de persona i aprofundirem en el seu Sentiment bàsic que és el de “Capacitat d’Independència”

  MÒDUL 5

  Tant en aquest mòdul com en el sisè supervisarem la “Resolució edípica” i el perquè de les fixacions dels caràcters RÍGIDS tant tous (histèric i passiu femení) com els durs “fàl·lics narcisistes obsessiu i compulsiu” com aquest tipus de persones fixen seu caràcter durant l’etapa madurativa genital i el perquè del seu excedent d’energia com a diferenciació a la resta de caràcters. Com a la resta de Mòduls es treballaran exercicis de desbloqueig per a aquests tipus de persones i aprofundirem en el sentiment bàsic per a aquest caràcter que és el de “Capacitat i llibertat per al lliurament amorosa tendra, eròtica i plaent”.

  MÒDUL 6

  En aquest mòdul consultarem temes pendents, supervisarem casos d’alumnes i farem pràctiques individuals supervisades, treballant els diferents segments corporals ja vistos durant el curs.

  També es realitzaran exercicis per augmentar l’energia sexual i treballs per a la depressió.

  MÒDUL 7

  En aquest mòdul es relacionarà tot el treball realitzat amb l’eneagrama de la personalitat.

 • + -

  OBJECTIUS

  * Treballar aprofundint en el nostre caràcter a través de la visió de la Bionergètica, com funcionen tant el nostre caràcter com la nostra “cuirassa corporal” o com el nostre caràcter està fixat en el nostre cos i com actua en ell.

  * Aconseguir poder viure de manera més harmoniosa en el nostre cos per poder habitar-lo d’una manera més tranquil·la i pacífica, amb més cura i respecte cap a ell.

  * Poder utilitzar pràctiques corporals que afavoreixen el desbloqueig corporal i emocional promovent la “abreacción” dels nostres traumes emocionals que han quedat fixats en el nostre cos a través de la nostra història personal.

  * Aprendre tècniques corporals per poder utilitzar-les en la nostra pràctica quotidiana tant amb nosaltres mateixos com en els nostres pacients.

  * Comprendre i aprofundir els caràcters Bionergétics d’Alexander Lowen, entenent en quina època de la seva infància va quedar fixat cada tipus de caràcter i el perquè d’aquesta fixació i no una altra.

  * Descriure i explicar el concepte de fases maduratives o etapes psico-sexuals i el perquè de la seva importància en la fixació i consolidació de cada tipus de caràcter bionergètic..

  * Explicar i aprofundir què tenen a veure aquestes fases maduratives amb el concepte del “Complex d’Èdip” que propugnava Freud en la seva descripció d’etapes psico-sexuals en la creació del caràcter.

  * Aprofundir en el concepte d’impuls unitari de Juanjo Albert o el concepte de bionergètica que propugnava Lowen.

 • + -

  HORARI

  Un cap de setmana al mes: dissabte de 10:00 a 14:00h i de 15:30 a 20:30h i diumenge de 10:00 a 15:00h

  • Febrer: 2 i 3
  • Març: 23 i 24
  • Maig: 25 i 26
  • Juny: 22 i 23
  • Juliol: 13, 14, 20 i 21

   

 • + -

  INVERSIÓ

  Inversió: 170 euros al mes, més 100 euros de matrícula.

 • + -

  IMPARTIT PER

  Santi Calvo

  Terapeuta Gestàltic.

  Membre Titular del A.E.T.G.

  Psicoterapeuta Clínic Integratiu I.P.E.T.G

  Format en Psicologia dels Enneatips, programa S.A.T.

  Format en Psicoteràpia Breu Caracteroanalítica (Escola Espanyola Teràpia Reichiana)

  Terapeuta de parella sistèmic-relacional.

  Màster en Teràpia Breu Estratègica