Català | Español
Truca'ns al
605631649 / 972092634
ESPAI PER A INFANTS: contes, jocs i emocions
ESPAI PER A INFANTS: contes, jocs i emocions
 • + -

  ACTIVITAT

  ESPAI PER A INFANTS: contes, jocs i emocions

  Imprescindible reservar plaça.

  INSCRIPCIONS OBERTES!

  Inscripcions a: girona@gestaltcatalunya.com

  tel:605631649 / 972092634

  A través de del joc i dels contes arribem al món intern de l’infant i estimulem el seu desenvolupament.

  “Els contes de fades ensenyen ben poc sobre les condicions de vida en l’actualitat. No obstant això, d’ells es pot aprendre molt sobre els problemes interns dels éssers humans i sobre les solucions correctes en qualsevol societat. Els contes aporten importants missatges al conscient, preconscient i inconscient, sigui quin sigui el nivell de funcionament de cadascú. Aquestes històries parlen “al petit jo” en formació i estimulen el seu desenvolupament.

  Els contes de fades agraden als nens perquè comencen allà on es troba el nen en el seu ser psicològic i emocional. Parlen dels seus forts impulsos d’una manera que el nen pot comprendre’ls inconscientment i sense treure importància a les greus lluites internes, ofereixen solucions. Els contes de fades transmeten als nens que la lluita contra les dificultats de la vida és inevitable, però si un no fuig aconsegueix una fi victoriosa.

  Els personatges dels contes són bons o dolents, la polarització dominant en la ment del nen, també està present en els contes. Aquesta polarització ajuda al nen a comprendre les diferències .No podem saber quin conte explicar a cada moment. Només pot revelar-ho el sentiment que posa el nen en escoltar-ho i la seva petició de tornar-ho a escoltar.

  El conte és terapèutic perquè el pacient troba les seves pròpies solucions mitjançant la contemplació del que la història sembla al·ludir sobre ell mateix i sobre els seus conflictes interns.

  Els protagonistes i els esdeveniments dels contes de fades personifiquen conflictes interns però suggereixen subtilment com podem resoldre‘ls. La història mai farà que el nen se senti inferior. Lluny d’exigir res, la història proporciona seguretat, dóna esperances respecte al futur i manté l’esperança d’un final feliç. Els contes de fades mantenen en els nens l’esperança que, algun dia, podran aprofitar-se del gegant, podran créixer fins a convertir-se en gegants i aconseguir els mateixos poders, aquesta és la gran esperança que ens fa homes. És diferent que el nen llegeixi la història al fet que la hi expliquin, doncs si la llegeix solament pot pensar que només un estrany aprova el fet d’enganyar a un gegant, però si la llegeixen els seus pares, el nen està segur que aproven aquesta venjança. El conte avança de manera similar a com el nen veu i experimenta el món, és per això que és tant convincent per a ell. El conte el reconforta molt més que els esforços per consolar-lo basats en raonaments i opinions adultes. 

  Des d’un punt de vista adult, les respostes que ofereixen els contes de fades són més a prop de lo fantàstic que de lo real. No obstant això, les explicacions realistes són sovint incomprensibles per als nens, ja que manquen de pensament abstracte necessari per captar el seu sentit. Fins als vuit o deu anys el nen només pot desenvolupar conceptes purament personalitzats del que experimenta” (Bruno Bettelhem).

 • + -

  DIRIGIT A

  Dirigit a infants de 6 a 13 anys que vulguin potenciar el seu desenvolupament emocional i/o amb dificultats emocionals, relacionals i de comportament

 • + -

  HORARI

   HORARI: a concretar segons grup.

  Lloc a l’Escola Gestalt de Catalunya:   c/ Santa Eugenia 18 1er 2a de Girona.

 • + -

  INVERSIÓ

  INVERSIÓ: 20€/mes

 • + -

  IMPARTIT PER

  Equip Terapèutic de l’Escola Gestalt de Catalunya